Menu
Your Cart

                                                                                                             

SERVICE AUTORIZAT GPL

GPL - Gaz Petrolier Lichefiat

Este un produs derivat, brut, care in general este facut dintr-un amestec de propan si butan. Este obtinut prin rafinarea petrolului sau direct din extractie dupa ce a fost separat de gazele naturale sau petrol cu care acesta este in amestec in zacamintele petroliere.

Atat datorita faptului ca GPL este un combustibil care se obtine la un cost relativ scazut, cat si datorita faptului ca este un carburant de viitor (ecologic) pretul final de vanzare la statiile de alimentare este fara accize si alte taxe suplimentare fiind aproximativ la jumatatea pretului benzinei. Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decat consumul de benzina, fapt datorat densitatii GPL care este mai mica decat cea a benzinei. Luand in considerare aspectele prezentate anterior, se realizeaza o economie reala de aproximativ 40-45% . Datorita acestui fapt, amortizarea investitiei pentru montarea instalatiei GPL se face relativ usor (aproximativ 10.000-15.000 km), numai din diferenta de cost benzina-GPL.

Ecologic

Pentru ca foloseste un carburant fara sulf, benzen, plumb, sau alte substante cancerigene, se amesteca foarte bine cu aerul realizându-se o ardere imbunatatita fara depuneri de calamina si hidrocarburi, noxele emise de motor cu carburator de DACIA se încadreaza in normativele EURO 2. Montajul se face in atelierul nostru din str. N.D. Cocea, nr. 40, agreat de RAR si ISCIR, echiparea motorului nu necesita in general modificari ale motorului, decat montarea echipamentelor specifice, fara a se monta sistemul de alimentare original. De mentionat faptul ca ungerea unui motor in 4 timpi este asigurata de ulei asigurând prelungirea vietii motorului, prin reducerea uzurii.

Sigur

Contrar a ceea ce se crede, instalatia de alimentare cu GPL este mult mai sigura decât cea pe benzina, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificari fiind omologate international. Butelia instalatiei este ferm fixata de caroserie cu bride metalice, aceasta nu se schimba ca si la aragaz, ci se umple cu dispozitivul de alimentare cu GPL la statiile care dispun de skid-uri GPL. Rezervorul este realizat din material de 3,5 mm grosime, special tratat chimic pentru a evita fisurile in caz de accident, este dotat cu un grup de supape care împiedica umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permitând astfel gazului o expandare in caz de temperaturi înalte. Rezervoarele sunt echipate cu multivalve prevazute cu supape de suprapresiune care deschide la presiuni mai mari de 25 atm. Conducând gazul prin tubulatura de aerisire afara din portbagaj spre exteriorul autoturismului. Presiunea de lucru este de 2 – 8 atm. (iarna-vara). Testele au demonstrat ca o masina pe gaz nu explodeaza!